در حال بارگذاری ...
...

گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش صحنه‌ای چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر

محمد جهانپا: جان کلام «رویای اسبی به نام شبرنگ» وطن‌پرستی و میهن‌دوستی است

گفت‌وگو با کارگردان حاضر در بخش صحنه‌ای چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر

محمد جهانپا: جان کلام «رویای اسبی به نام شبرنگ» وطن‌پرستی و میهن‌دوستی است

محمد جهانپا، کارگردان نمایش «رویای اسبی به نام شبرنگ»، این اثر را برداشتی از داستان شاهنامه فردوسی بزرگ می‌داند و می‌گوید نمایش، نگاهی به زندگی کیخسرو دارد و به موضوع انتقام او از افراسیاب به خونخواهی پدرش و هزاران ایرانی کشته‌شده می‌پردازد.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از ایلنا، بخش صحنه‌ای چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از اول تا دوازدهم بهمن میزبان حدود 70 اثر نمایشی خواهد بود.

در این بخش، محمد جهانپا از استان خراسان رضوی با نمایش «رویای اسبی به نام شبرنگ» به نویسندگی مهدی سیم‌ریز حضور دارد.

با محمد جهانپا درباره درون‌مایه این نمایش، کارگردانی و شیوه اجرای آن به گفت‌وگو پرداختیم.

این هنرمند در مورد داستان این اثر می‌گوید: «نمایش «رؤیای اسبی به نام شبرنگ» درباره حضور کیخسرو در ایران و انتقام خون پدرش از افراسیاب است. همه داستان این قهرمان، زندگی سرشار از وطن‌پرستی و خردورزی اوست. همه دغدغه من نیز همین است که هویت ایرانی ما برای نوجوانان و جوانان دوباره بازخوانی شود. وطن‌پرستی و میهن‌دوستی جان کلام نمایش من است.»

جهانپا، شیوه کارگردانی نمایش خود را بر اساس کارگردانی درام غربی و بر پایه تولید فضاهای فرمالیستی و شیوه‌های بصری در طراحی صحنه و نورپردازی، معرفی می‌کند.

در این نمایش، سه طیف زمانی از بازیگران تئاتر خراسان و مشهد حضور دارند. این سه طیف شامل نسل دهه 50، نسل دهه 60 به بعد و نسل هنرجویان و دانشجویان کنونی هستند که با جهانپا همکاری می‌کنند.

چهل‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از 27 دی تا 12 بهمن 1402 در تهران در حال برگزاری است.